Therése Lindgren har satt världsrekord

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Therése Lindgren, Sveriges största kvinnliga Youtuber har satt ett nytt världsrekord godkänt av Guinness World Records på internationella världsrekorddagen den 9 november.

Therése har tillsammans med sitt team lyckats baka ”Världens största vegantårta”. Att det skulle vara just ett veganskt bakverk var viktigt för Thérese som vill inspirera andra att börja bry sig – om hur vi lever, vad vi äter och inte minst om djuren.

– Att slå ett Guinnessrekord var på min bucket list – och jag är så otroligt glad att jag har klarat det! Jag är ju själv vegan och genom att baka världens största vegantårta vill jag passa på att lyfta min hjärtefråga om djurens rätt, säger Therése.

Rekordtårtan var 3,71 meter lång, 1,28 meter bred och vägde hela 462,4 kilo. Den tog åtta timmar att baka och Pravin Patel, domare från Guinness World Records i London var på plats under hela tiden för att inspektera och godkänna rekordet.

– Vi stötte på en hel del utmaningar på vägen. När vi hade bakat en tredjedel av kakan, insåg vi att vi att soja-yoghurten och mannagrynen inte skulle räcka! Det blev lite panik eftersom tiden höll på att rinna ut, men i sista stund lyckades vi få mer ingredienser på plats, berättar Therése.

Den veganska rekordtårtan bestod av en saftig mannagrynsbotten täckt med vaniljfrosting och mandelkräm, toppad med sojagrädde, färska jordgubbar och citronmeliss.

När tårtan var färdig och godkänd av Guinness skänktes den till organisationen ”Djurens rätt” där hela 2000 glada volontärer delade på rekordtårtan.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Senaste nytt

Malin Persson Giolito gäst hos Skavlan 16/11/2017

Läs mer

Julklappstips! 13/11/2017

Läs mer

Tora Lindberg – Kiruna bokhandel får Dag Klackenbergs stipendium 10/11/2017

Läs mer

Therése Lindgren har satt världsrekord 10/11/2017

Läs mer

Och de Augustnominerade är… 25/10/2017

Läs mer

Och vinnaren är… Kazuo Ishiguro 05/10/2017

Läs mer